“Al vanaf jongs af aan ben ik gek op paarden. Altijd er mee bezig, snel uit school op m’n fietsje naar m’n pony toe. Ik bleef daar net zo lang tot ik écht naar huis moest. Hoe gaaf is het dan dat ik daar uiteindelijk mijn beroep van heb kunnen maken. Nog steeds met evenveel passie als 20 jaar geleden.”

“Ik kan er echt van genieten als een paard het voor je wilt doen. Dat is voor mij ook echt belangrijk, een happy paard. Een goede training afwisselen met lekker in het bos rijden of heerlijk op het strand vertoeven. Het welzijn van het paard staat voor mij voorop.”

Van springmeisje naar dressuuramazone

“Ik ben mijn paarden carrière begonnen als springmeisje met m’n gekke maar o zo lieve draver. Mede door haar top karakter hebben we het tot het Z geschopt. Toch besloot ik om verder te gaan in de dressuur. Met totaal geen ervaring kochten wij een dressuurveulen genaamd Valentino. Dat is uiteindelijk helemaal goed uitgepakt, al heeft het ons bloed, zweet en tranen gekost. Van helemaal niets naar Grand Prix, met onderweg mooie dingen mogen mee maken zoals Pavo cup finale, WK voor jonge paarden in Verden en nog vele mooie wedstrijden.”

“Mijn opleiding tot dressuuramazone is begonnen bij Hans Peter Minderhoud, waar ik 2 jaar stalamazone ben geweest. Onwijs veel geleerd, super mooie dingen mogen doen. Zo heb ik Zizi top mogen uitbrengen in de Pavo cup waar we eindigden met een mooie 4e plaats. Ook heb ik Vivaldi mogen voorrijden voor goedkeuring van het Hannover Verband.”

– Isabelle van Zaanen